
BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp
Betyg (1-5):
Kryddiga kycklingklubbor med krämig söt-salt dippsås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kycklingklubbor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl barbequesås
- 0.5 tsk salt
- Lönnsirapsdipp:
- 2 msk lönnsirap
- 2 dl crème fraiche
- vitpeppar
- salt
- BBQ-sås:
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd chili
- 2 msk olivolja
- 2 msk farinsocker
- 0.5 dl kinesisk soja
- 0.5 dl ketchup
- 1 dl chilisås
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Coleslaw:
- 350 g finstrimlad vitkål
- 2 finstrimlade morötter
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Salta och peppra kycklingben och grilla på indirekt värme under lock ca 25 min.
Lönnsirapsdipp
- Blanda lönnsirap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Pensla kycklingbenen med bbq-sås mot slutet av grillningen. Servera med dippsåsen och nektarinsalladen.
BBQ-sås
- Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.
Coleslaw
- Vänd runt vitkål och morot med vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör om ordentligt.
Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
Liknande recept
BBQ-kycklingklubbor med lönnsirapsdipp
Betyg (1-5):
Kryddiga kycklingklubbor med krämig söt-salt dippsås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta och peppra kycklingben och grilla på indirekt värme under lock ca 25 min.
Lönnsirapsdipp
- Blanda lönnsirap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Pensla kycklingbenen med bbq-sås mot slutet av grillningen. Servera med dippsåsen och nektarinsalladen.
BBQ-sås
- Stek lök, vitlök och chili i olja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt koka ihop ca 5 min på svag värme. Rör om då och då. Mixa såsen med en stavmixer.
Coleslaw
- Vänd runt vitkål och morot med vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör om ordentligt.
Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-06-17
det här är riktigt gott! Lagade från tidningen och alla njöt! men jag hittar inte receptet på webben på barbeque såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Frida
2013-06-17
det här är riktigt gott! Lagade från tidningen och alla njöt! men jag hittar inte receptet på webben på barbeque såsen.