Bbq- burgare på kidneybönor

Betyg (1-5):
4.67 (6 betyg)

God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs

Gör så här

  1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
  2. Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
  3. Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jacob

2018-08-31

Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.

Coop webbredaktör

2018-05-03

Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!

Marit

2018-04-30

Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!

Mona

2018-04-25

När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Klassiska falafel

(58)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Barnens enkla burrito

(14)

Bönor med krämig dressing och ägg

(1)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
  • 1 ägg
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 dl barbequesås
  • 0.5 dl potatismjöl eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater, i skivor
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 2 hela smörgåsgurkor, skivade
  • barbequesås och majonnäs

Bbq- burgare på kidneybönor

Betyg (1-5):
4.67 (6 betyg)

God och saftig burgare med läcker sås och krispiga grönsaker. Och kidneybönor som proteinkälla.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna med händerna till en massa. Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt.
  2. Forma burgare med blöta händer. (Det blir 4 stora eller 8 mindre.) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme 2–3 min per sida.
  3. Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jacob

2018-08-31

Jag har gjort dessa två gånger. Med stavmixer blir alldeles för lösa mycket bättre att mosa.

Coop webbredaktör

2018-05-03

Till Mona: Du kan testa att pudra på lite extra mjöl. Lycka till!

Marit

2018-04-30

Jag klickar ner dom direkt i stekpannan som är varm med olja, då håller dom ihop bra!

Mona

2018-04-25

När jag gör dessa blir de så lösa att de inte går att forma till burgare. Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Klassiska falafel

(58)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Barnens enkla burrito

(14)

Bönor med krämig dressing och ägg

(1)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies