Bästa köttfärssoppan

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Här gäller det att ha en skvätt köttfärssås kvar från dagen före. Då blir middagen blixtsnabb.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 3 dl Köttfärssås
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 stor morot, grovriven
  • 100 g pasta, gärna i roliga former
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 hackade vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • honung och balsamvinäger
  • salt, peppar
  • Till servering
  • 0.5 kruka persilja, finhackad

Gör så här

  1. Värm köttfärssåsen med vatten, buljongtärning, lagerblad och vitlök.
  2. Tillsätt riven morot och pasta. Låt koka tills pastan precis är klar.
  3. Servera med finhackad persilja.

Köttfärssås:

  1. Stek lök, vitlök och nötfärs i olja i en het stekpanna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och oregano.
  2. Låt sjuda 10-20 min. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt, peppar, honung och balsamvinäger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Gremolatastekt biff

(1)

Köttbullesoppa

(10)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Bolognese

(9)

Pastitio

(53)

Fläskfilé med balsamicosky

(38)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl Köttfärssås
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 stor morot, grovriven
  • 100 g pasta, gärna i roliga former
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 hackade vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • honung och balsamvinäger
  • salt, peppar
  • Till servering
  • 0.5 kruka persilja, finhackad

Bästa köttfärssoppan

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Här gäller det att ha en skvätt köttfärssås kvar från dagen före. Då blir middagen blixtsnabb.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm köttfärssåsen med vatten, buljongtärning, lagerblad och vitlök.
  2. Tillsätt riven morot och pasta. Låt koka tills pastan precis är klar.
  3. Servera med finhackad persilja.

Köttfärssås:

  1. Stek lök, vitlök och nötfärs i olja i en het stekpanna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och oregano.
  2. Låt sjuda 10-20 min. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt, peppar, honung och balsamvinäger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Gremolatastekt biff

(1)

Köttbullesoppa

(10)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Bolognese

(9)

Pastitio

(53)

Fläskfilé med balsamicosky

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies