Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.

Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Kycklingbollar med dill och citron

(46)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

(20)

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

(3)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(12)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(10)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.

Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Kycklingbollar med dill och citron

(46)

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

(20)

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

(3)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(12)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies