Barnens krispiga kyckling

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl panko ströbröd
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 140 g färsk spenat eller pak choi
  • 1.5 dl teriyakisås
  • Till servering:
  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet. Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form. Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 min.
  3. Häll sesamolja i en varm stekpanna. Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås. Det är klart att servera när såsen är varm.
  4. Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.

Tips

Var noga med att tvätta händerna när du hanterat kyckling!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl panko ströbröd
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 140 g färsk spenat eller pak choi
  • 1.5 dl teriyakisås
  • Till servering:
  • kokt ris

Barnens krispiga kyckling

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet. Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form. Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 min.
  3. Häll sesamolja i en varm stekpanna. Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås. Det är klart att servera när såsen är varm.
  4. Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.

Tips

Var noga med att tvätta händerna när du hanterat kyckling!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Barnens bästa kycklingnudlar

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies