Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paprika
  • 500 g fyllda färska pastaknyten
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 400 g)
  • vatten
  • 150 g fetaost
  • 20 basilikablad

Gör så här

  1. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar.
  2. Lägg pastaknyten i en gratängform. Fördela paprikan i formen och häll över tomatsåsen. Fyll tomatburken med kallt vatten och häll i gratängformen. Vänd runt försiktigt. Smula över fetaost och toppa med basilikablad.
  3. Gratinera mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-02-07

Det står ju att det är för barnenspasta.

Elicia

2016-08-26

För de vuxna så var den bara okej, däremot barnen älskade den! 4-åringen var jättestolt att han fixade middag helt själv och 2-åringen äter också jättemycket av denna när den görs. Vi använder oliv pastasåsen. Denna har vi gjort flera gånger. Brukar använda lite svartpeppar och kryddar. Tack för enkla barnrecept så de får också ta plats i köket!!

Linn

2016-08-02

Inget speciellt, enligt min smak. Hade föredragit rostad röd paprika, gillade inte den färska röda paprikan (som värmts med sås/pasta i ugn) i denna. Använde god pasta och god tomatsås osv, men det föll mig ändå inte i smaken. Ev skulle jag kunna pröva igen, fast med rostad röd paprika (tex inlagd i olja, så rätten fortsatt är enkel/snabb att göra)...?

Liknande recept

Spara recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fiskgryta med nudlar och broccoli

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paprika
  • 500 g fyllda färska pastaknyten
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 400 g)
  • vatten
  • 150 g fetaost
  • 20 basilikablad

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar.
  2. Lägg pastaknyten i en gratängform. Fördela paprikan i formen och häll över tomatsåsen. Fyll tomatburken med kallt vatten och häll i gratängformen. Vänd runt försiktigt. Smula över fetaost och toppa med basilikablad.
  3. Gratinera mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-02-07

Det står ju att det är för barnenspasta.

Elicia

2016-08-26

För de vuxna så var den bara okej, däremot barnen älskade den! 4-åringen var jättestolt att han fixade middag helt själv och 2-åringen äter också jättemycket av denna när den görs. Vi använder oliv pastasåsen. Denna har vi gjort flera gånger. Brukar använda lite svartpeppar och kryddar. Tack för enkla barnrecept så de får också ta plats i köket!!

Linn

2016-08-02

Inget speciellt, enligt min smak. Hade föredragit rostad röd paprika, gillade inte den färska röda paprikan (som värmts med sås/pasta i ugn) i denna. Använde god pasta och god tomatsås osv, men det föll mig ändå inte i smaken. Ev skulle jag kunna pröva igen, fast med rostad röd paprika (tex inlagd i olja, så rätten fortsatt är enkel/snabb att göra)...?

Liknande recept

Spara recept

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fiskgryta med nudlar och broccoli

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)