Barnens enkla bbq-kyckling

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 kg kycklingben (ca 12 stycken)
  • 2 dl barbequesås
  • 600 g små kulpotatisar
  • salt
  • olja
  • 2 majskolvar
  • 2 avokador
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 1 msk grillkrydda

Gör så här

  1. Rulla kycklingbenen i BBQ-sås och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg kulpotatisarna runt om kycklingbenen. Strö över salt och ringla över lite olja på potatisarna.
  2. Lägg majskolvar på samma plåt och rosta allt mitt i ugnen på 225° ca 30 min.
  3. Skär avokadorna i mindre bitar och dela körsbärstomater på mitten.
  4. Riv ner vitlök i majonnäs till en doppsås.
  5. Riv parmesan och blanda grillkrydda med parmesanen. Servera kyckling och potatis med avokado och tomat. Doppa majskolven i majon och sedan i ostrivet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2016-12-02

Mycket enkel och god rätt, passar alla!

12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg kycklingben (ca 12 stycken)
  • 2 dl barbequesås
  • 600 g små kulpotatisar
  • salt
  • olja
  • 2 majskolvar
  • 2 avokador
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 1 msk grillkrydda

Barnens enkla bbq-kyckling

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla kycklingbenen i BBQ-sås och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg kulpotatisarna runt om kycklingbenen. Strö över salt och ringla över lite olja på potatisarna.
  2. Lägg majskolvar på samma plåt och rosta allt mitt i ugnen på 225° ca 30 min.
  3. Skär avokadorna i mindre bitar och dela körsbärstomater på mitten.
  4. Riv ner vitlök i majonnäs till en doppsås.
  5. Riv parmesan och blanda grillkrydda med parmesanen. Servera kyckling och potatis med avokado och tomat. Doppa majskolven i majon och sedan i ostrivet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2016-12-02

Mycket enkel och god rätt, passar alla!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies