Barnens bästa pesto

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Istället för att köpa en färdig pesto, gör en supersnabb och lättlagad pesto som barnen själva kan göra.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 40 g pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • 320 g pasta
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 grillade paprikor

Gör så här

  1. Ta stjälkar och blad av basilika och lägg i en mixer med vitlök och pinjenötter. Sätt igång mixern och häll i olivolja.
  2. Riv parmesan och vänd ner i basilikaoljan till en pestosås. Smaka av med salt. Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och vänd ihop pastan med peston.
  3. Skär körsbärstomater i halvor och grillade paprikor i bitar. Servera pestopastan med tomat och paprika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Bästa köttfärssoppan

(2)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 40 g pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • 320 g pasta
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 grillade paprikor

Barnens bästa pesto

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Istället för att köpa en färdig pesto, gör en supersnabb och lättlagad pesto som barnen själva kan göra.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta stjälkar och blad av basilika och lägg i en mixer med vitlök och pinjenötter. Sätt igång mixern och häll i olivolja.
  2. Riv parmesan och vänd ner i basilikaoljan till en pestosås. Smaka av med salt. Koka pasta i saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och vänd ihop pastan med peston.
  3. Skär körsbärstomater i halvor och grillade paprikor i bitar. Servera pestopastan med tomat och paprika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Pelles pennepasta med bacon

(16)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Bästa köttfärssoppan

(2)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies