För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 mozzarellaostar
  • 250 g äggnudlar
  • 3 dl färsk böngrodd

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongen. Skala ingefära med en sked och riv på fina sidan av rivjärnet.
  2. Tillsätt ingefära och japansk soja i kastrullen. Strimla morötter och salladslökar. Bryt mozzarellaostarna i 8 bitar.Lägg i morötterna och låt koka ca 3 min. Lägg sedan ner äggnudlar i buljongen.
  3. Låt koka tills nudlarna är mjuka. Fördela färska böngroddar, mozzarellabitar och salladslök i 4 skålar. Häll på buljongen, nudlar och morot. Toppa ev med koriander. Ät soppan med sked och gaffel. Eller använd pinnar som Izabella. Smaklig måltid!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2020-06-30

Gott! Ett hett tips är att prova att blanda olika sorters buljong, exempelvis svamp- eller kycklingbuljong,samt att ha i hackad chili efter smak. Nästa gång ska jag prova att ha i misopasta för en fylligare buljong. Serverade med en kruka hackad koriander.

Mira

2019-01-05

Riktigt gott!

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 mozzarellaostar
  • 250 g äggnudlar
  • 3 dl färsk böngrodd

Barnens bästa nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongen. Skala ingefära med en sked och riv på fina sidan av rivjärnet.
  2. Tillsätt ingefära och japansk soja i kastrullen. Strimla morötter och salladslökar. Bryt mozzarellaostarna i 8 bitar.Lägg i morötterna och låt koka ca 3 min. Lägg sedan ner äggnudlar i buljongen.
  3. Låt koka tills nudlarna är mjuka. Fördela färska böngroddar, mozzarellabitar och salladslök i 4 skålar. Häll på buljongen, nudlar och morot. Toppa ev med koriander. Ät soppan med sked och gaffel. Eller använd pinnar som Izabella. Smaklig måltid!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2020-06-30

Gott! Ett hett tips är att prova att blanda olika sorters buljong, exempelvis svamp- eller kycklingbuljong,samt att ha i hackad chili efter smak. Nästa gång ska jag prova att ha i misopasta för en fylligare buljong. Serverade med en kruka hackad koriander.

Mira

2019-01-05

Riktigt gott!