För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa chimichanga

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Chimichanga är en slags friterad burrito, alltså en wrap med tortillabröd och fyllning.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g vitkål
  • 400 g fryst sojafärs
  • 40 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 300 g tortillabröd ( 4 stycken)
  • 1 dl olja

Gör så här

  1. Riv vitkål på grova sidan av rivjärnet. Stek sojafärs och vitkålen i 1 msk olja. (Det funkar förstås även med köttfärs.) Häll i tacokrydda och vatten. Låt vattnet koka in.
  2. Fördela färsfyllningen på 4 stora tortillabröd och vik ihop till paket. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner rullarna med skarven nedåt och stek till fin färg runt om.
  3. Servera med skurna grönsaker, till exempel paprika, gurka, tomat och avokado.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2020-08-25

Väldigt god

Liknande recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Belugalasagne

(44)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g vitkål
  • 400 g fryst sojafärs
  • 40 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 300 g tortillabröd ( 4 stycken)
  • 1 dl olja

Barnens bästa chimichanga

Betyg (1-5):
3.25 (12 betyg)

Chimichanga är en slags friterad burrito, alltså en wrap med tortillabröd och fyllning.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv vitkål på grova sidan av rivjärnet. Stek sojafärs och vitkålen i 1 msk olja. (Det funkar förstås även med köttfärs.) Häll i tacokrydda och vatten. Låt vattnet koka in.
  2. Fördela färsfyllningen på 4 stora tortillabröd och vik ihop till paket. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner rullarna med skarven nedåt och stek till fin färg runt om.
  3. Servera med skurna grönsaker, till exempel paprika, gurka, tomat och avokado.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hugo

2020-08-25

Väldigt god

Liknande recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Belugalasagne

(44)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karibisk köttgryta

(17)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(25)