Bärmoussetårta
  • Tid 150 min

Bärmoussetårta

3 (64 betyg)

En variant av cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex.

  • Tillagningstid 150 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

10 portioner
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.

  2. 2

    Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.

  3. 3

    Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.

  4. 4

    Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar