Bärmoussetårta

Betyg (1-5):
3.03 (65 betyg)

En variant av cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

Bärmoussetårta

Betyg (1-5):
3.03 (65 betyg)

En variant av cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies