Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (40 betyg)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (40 betyg)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)