Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
2.83 (36 betyg)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Frasvåfflor

(123)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
2.83 (36 betyg)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies