Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Choklad- och körsbärstårta

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sommartårta med maränger

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Choklad- och körsbärstårta

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sommartårta med maränger

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)