För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barbequegrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Förfina grillkonsten med hjälp av detta recept. Ta gott om tid på dig!

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg hel och benfri fläskkarré
  • Jonas rubbing:
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 0.5 msk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk socker

Gör så här

  1. Till att börja med behöver du lite utrustning. En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.

Rubbing

  1. Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.
  2. Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbequegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma.
  4. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil. När köttet är klart lägger du upp det på en skärbräda. Riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(19)

Fläskfilé africana

(43)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Gremolatastekt biff

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 kg hel och benfri fläskkarré
  • Jonas rubbing:
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 0.5 msk nymald svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk socker

Barbequegrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Förfina grillkonsten med hjälp av detta recept. Ta gott om tid på dig!

Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Till att börja med behöver du lite utrustning. En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.

Rubbing

  1. Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.
  2. Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbequegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma.
  4. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil. När köttet är klart lägger du upp det på en skärbräda. Riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(19)

Fläskfilé africana

(43)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Gremolatastekt biff

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Oxfilé med tartarsallad

(0)