
Barbequegrillad fläskkarré
Betyg (1-5):
Förfina grillkonsten med hjälp av detta recept. Ta gott om tid på dig!
Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg hel och benfri fläskkarré
- Jonas rubbing:
- 2 tsk gourmetsalt
- 0.5 msk nymald svartpeppar
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 0.5 tsk socker
Gör så här
- Till att börja med behöver du lite utrustning. En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.
Rubbing
- Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.
- Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
- Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbequegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma.
- Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil. När köttet är klart lägger du upp det på en skärbräda. Riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.
Liknande recept
Barbequegrillad fläskkarré
Betyg (1-5):
Förfina grillkonsten med hjälp av detta recept. Ta gott om tid på dig!
Tillagningstid: 5 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Till att börja med behöver du lite utrustning. En stor klotgrill och briketter eller ved. Alternativt en gasolgrill med lock. Blötlagda tunna vedbitar av hickory eller annat lövträd.
Rubbing
- Smula sönder saltflingorna och blanda med övriga ingredienser. Förvara i en burk med lock och låt stå mörkt och svalt.
- Gnid in köttet generöst med kryddblandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Stäm av värmen, drygt 130º är bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar och i var sin del av grillen. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
- Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna så att den tilllagas med indirekt glödvärme. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket. Barbequegrilla först i fyra timmar i 125º - 130º. Slå sedan in fläskkarrén i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timma.
- Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en gaffel. Tillför nya glödande briketter och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil. När köttet är klart lägger du upp det på en skärbräda. Riv isär karrén i grova strimlor med hjälp av två gafflar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!