Banh mi med asiatisk färs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Banh mi, en varm och smakrik baguette som fylls med picklad morot och rättika och vegetarisk färs som smaksatts med teriyakisås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 50 ml teriyakisås
  • salt
  • 4 minibaguetter, till servering
  • 1 salladslök, tunt skivad, till servering
  • färsk koriander, grovt skuren, till servering
  • Picklat
  • 300 g morötter, skalade
  • 160 g rättika, Skalad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklat: Hyvla morötter och rättika med potatisskalare eller mandolin. Rör ihop 2 dl vatten med socker, ättiksprit och vänd ner grönsakerna.
  2. Stek färsen i olja i en stekpanna tills genomvarm. Tillsätt vitlök, ingefära och teriyakisås. Låt puttra ihop och smaka ev av med salt.
  3. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med färs, picklade grönsaker, salladslök och koriander.

Tips

Tillsätt cayennepeppar/chiliflakes för mer hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 50 ml teriyakisås
  • salt
  • 4 minibaguetter, till servering
  • 1 salladslök, tunt skivad, till servering
  • färsk koriander, grovt skuren, till servering
  • Picklat
  • 300 g morötter, skalade
  • 160 g rättika, Skalad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Banh mi med asiatisk färs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Banh mi, en varm och smakrik baguette som fylls med picklad morot och rättika och vegetarisk färs som smaksatts med teriyakisås och ingefära.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklat: Hyvla morötter och rättika med potatisskalare eller mandolin. Rör ihop 2 dl vatten med socker, ättiksprit och vänd ner grönsakerna.
  2. Stek färsen i olja i en stekpanna tills genomvarm. Tillsätt vitlök, ingefära och teriyakisås. Låt puttra ihop och smaka ev av med salt.
  3. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med färs, picklade grönsaker, salladslök och koriander.

Tips

Tillsätt cayennepeppar/chiliflakes för mer hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)