Bananpannkaka med blåbär

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Vilken dröm att få dessa bananpannkakor med blåbär till frukost eller mellis! Både mättande och nyttiga. Keso till ger ett litet extra proteintillskott.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 stor banan
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk kokosolja, till stekning
  • 1 dl frysta blåbär
  • 1 krm salt
  • Serveringsförslag:
  • keso eller soygurt
  • flytande honung
  • blåbär
  • kokosflakes

Gör så här

  1. Mixa havregryn och chiafrön till ett mjöl. Mosa bananen med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pannkakssmeten. Låt vila 3 min innan gräddning.
  2. Värm kokosolja i en stekpanna och häll i smeten. Strö över frysta blåbär och grädda på medelvärme till fin yta undertill. Vänd och stek tills den är genomgräddad.
  3. Servera med t ex keso, soygurt, flytande honung, blåbär och kokosflakes.

Servering

Går även bra att grädda som plättar.

Tips

Mixa en stor laddning havregryn och chiafrön så har du det klart i skafferiet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ronja

2019-01-22

Det här är verkligen så gott! Jag byter dock ut blåbären till frysta hallon! Snabb och väldigt god frukost!

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberpaj

(43)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 stor banan
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk kokosolja, till stekning
  • 1 dl frysta blåbär
  • 1 krm salt
  • Serveringsförslag:
  • keso eller soygurt
  • flytande honung
  • blåbär
  • kokosflakes

Bananpannkaka med blåbär

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Vilken dröm att få dessa bananpannkakor med blåbär till frukost eller mellis! Både mättande och nyttiga. Keso till ger ett litet extra proteintillskott.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa havregryn och chiafrön till ett mjöl. Mosa bananen med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pannkakssmeten. Låt vila 3 min innan gräddning.
  2. Värm kokosolja i en stekpanna och häll i smeten. Strö över frysta blåbär och grädda på medelvärme till fin yta undertill. Vänd och stek tills den är genomgräddad.
  3. Servera med t ex keso, soygurt, flytande honung, blåbär och kokosflakes.

Servering

Går även bra att grädda som plättar.

Tips

Mixa en stor laddning havregryn och chiafrön så har du det klart i skafferiet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ronja

2019-01-22

Det här är verkligen så gott! Jag byter dock ut blåbären till frysta hallon! Snabb och väldigt god frukost!

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Äppelsockerkaka

(36)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarberpaj

(43)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies