För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Banankaka med topping

Betyg (1-5):
3.42 (26 betyg)

Mjuk och god banankaka toppad med Kesella och mandel. Duka fram den här på fikabordet och inte ens smula kommer lämnas kvar!

Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 mosade mogna bananer
  • 1.5 msk rivet citron skal
  • 2 msk pressa citron
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 250 g Kesella eller kvarg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt banan, citronskal och -saft.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
  4. Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.

Topping

  1. Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Björkman

2012-05-15

Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Hallontarte

(35)

Passionsfruktscheesecake

(33)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Banoffee-paj

(112)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 mosade mogna bananer
  • 1.5 msk rivet citron skal
  • 2 msk pressa citron
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 250 g Kesella eller kvarg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 rostad flagad mandel

Banankaka med topping

Betyg (1-5):
3.42 (26 betyg)

Mjuk och god banankaka toppad med Kesella och mandel. Duka fram den här på fikabordet och inte ens smula kommer lämnas kvar!

Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt banan, citronskal och -saft.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
  4. Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.

Topping

  1. Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Björkman

2012-05-15

Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Hallontarte

(35)

Passionsfruktscheesecake

(33)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Banoffee-paj

(112)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)