Banankaka med chokladtosca

Betyg (1-5):
2.5 (44 betyg)

En saftig och god kaka toppad med tosca med chokladsmak.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl rörsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladtosca:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovhackad mandel

Gör så här

  1. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladtosca

  1. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
  2. Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren. Grädda ytterligare 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-05-11

Det ska var 75 g smör.

Ann-Katrin

2014-05-11

Har testat med 150 gr smör i Tosca-smeten och det blev bra.

Gun Sörman

2014-05-06

Hur mycket smör ska det vara i toscasmeten?

Liknande recept

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Hemavans äppelkaka

(161)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl rörsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladtosca:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovhackad mandel

Banankaka med chokladtosca

Betyg (1-5):
2.5 (44 betyg)

En saftig och god kaka toppad med tosca med chokladsmak.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladtosca

  1. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
  2. Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren. Grädda ytterligare 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-05-11

Det ska var 75 g smör.

Ann-Katrin

2014-05-11

Har testat med 150 gr smör i Tosca-smeten och det blev bra.

Gun Sörman

2014-05-06

Hur mycket smör ska det vara i toscasmeten?

Liknande recept

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Hemavans äppelkaka

(161)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies