Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
2.95 (21 betyg)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranspannkaka

(12)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Rickards kärleksmums

(10)

Vattenmelonsoppa

(0)

Valentinhjärtan

(17)

Saffranspannkaka med mandel

(59)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
2.95 (21 betyg)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranspannkaka

(12)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Rickards kärleksmums

(10)

Vattenmelonsoppa

(0)

Valentinhjärtan

(17)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies