Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.05 (19 betyg)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • ev 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • Glass
  • 5 bananer, skalade frysta
  • 1.5 dl kokosmjölk

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg (1-5):
3.05 (19 betyg)

Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.

Kolasås:

  1. Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

Glass:

  1. Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies