
Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar
Betyg (1-5):
Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl sötmandel
- Kolasås
- 10 färska dadlar, urkärnade
- 1 dl grädde
- ev 2 tsk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl vatten
- 1 krm salt
- Glass
- 5 bananer, skalade frysta
- 1.5 dl kokosmjölk
Gör så här
- Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
Kolasås:
- Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
Glass:
- Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.
Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.
Liknande recept
Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar
Betyg (1-5):
Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
Kolasås:
- Mixa dadlarna med grädde, ev kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
Glass:
- Mixa bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.
Tips

Tips! Använder du torkade dadlar måste de ligga i blöt minst 30 min innan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!