Balsamicoglaserad lammfilé med seglarens bearnaise

Betyg (1-5):
3.43 (51 betyg)

Vitlöksmarinerad lammfilé med en härlig sås med smak av lök och dragon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1.5 msk crema di balsamico
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 600 g lammfilé
  • 1 kg halverad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk färsk dragon eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • ev några mangoldskott
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda crema di balsamico, olivolja och vitlök och marinera lammfilén i minst 30 minuter, gärna över natten. Grilla 3 -5 minuter på varje sida och låt vila under folie på en skärbräda 5 minuter.
  2. Lägg potatisen i en ugnsfast form, pensla med olivolja och salta. Sätt in den i ugnen tills potatisen mjuknat, cirka 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Skiva lammet på snedden i 2 centimeter tjocka skivor och servera med potatis och sås och gärna några mangoldskott.

Servering

Servera gärna med några mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Köttbullar i grönpepparsås

(65)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 msk crema di balsamico
  • 1 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 600 g lammfilé
  • 1 kg halverad potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk färsk dragon eller 1 msk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • ev några mangoldskott
  • 0.5 tsk salt

Balsamicoglaserad lammfilé med seglarens bearnaise

Betyg (1-5):
3.43 (51 betyg)

Vitlöksmarinerad lammfilé med en härlig sås med smak av lök och dragon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda crema di balsamico, olivolja och vitlök och marinera lammfilén i minst 30 minuter, gärna över natten. Grilla 3 -5 minuter på varje sida och låt vila under folie på en skärbräda 5 minuter.
  2. Lägg potatisen i en ugnsfast form, pensla med olivolja och salta. Sätt in den i ugnen tills potatisen mjuknat, cirka 30 minuter. Blanda ingredienserna till såsen.
  3. Skiva lammet på snedden i 2 centimeter tjocka skivor och servera med potatis och sås och gärna några mangoldskott.

Servering

Servera gärna med några mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(36)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Köttbullar i grönpepparsås

(65)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies