Bakad potatis med surimiröra

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Bakad potatis är lätt att laga och gott att variera med olika fyllningar. Baka både sötpotatis och bakpotatis och servera båda två med en röra på surimi, salladslök och chili.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 bakpotatisar eller sötpotatisar
  • 200 g surimisticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 msk svarta sesamfrön
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Stick hål runtom i potatisarna och lägg på en ugnsplåt. Baka potatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka. 1 ½ tim för bakpotatis, 45 min för sötpotatis. Känn efter med en provsticka om de är klara.
  2. Blanda surimi, majonnäs, gräddfil, wasabi, salladslök (spara lite till garnering) och chili. Smaka av med salt.
  3. Snitta potatisarna, fyll med surimiröra och toppa med sesamfrön, chili, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.

Tips

Sötpotatis tar halva tiden i ugnen jämfört med bakpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gulasch med bönor

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 bakpotatisar eller sötpotatisar
  • 200 g surimisticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • Till servering:
  • 0.5 msk svarta sesamfrön
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Bakad potatis med surimiröra

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Bakad potatis är lätt att laga och gott att variera med olika fyllningar. Baka både sötpotatis och bakpotatis och servera båda två med en röra på surimi, salladslök och chili.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stick hål runtom i potatisarna och lägg på en ugnsplåt. Baka potatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka. 1 ½ tim för bakpotatis, 45 min för sötpotatis. Känn efter med en provsticka om de är klara.
  2. Blanda surimi, majonnäs, gräddfil, wasabi, salladslök (spara lite till garnering) och chili. Smaka av med salt.
  3. Snitta potatisarna, fyll med surimiröra och toppa med sesamfrön, chili, salladslök och koriander. Servera med limeklyftor.

Tips

Sötpotatis tar halva tiden i ugnen jämfört med bakpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gulasch med bönor

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies