
Bakad potatis med kikärtsröra
Betyg (1-5):
I mikro går det fort att göra bakad potatis. Hummusinspirerad fyllning blir gott till. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 bakpotatisar
- Kikärtsröra
- 2 dl kokta kikärtor, sköljda, avrunna
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk pressad citronsaft
- 3 msk olivolja
- 1 msk tahini (sesampasta)
- 3 msk hackad basilika
- 1 tsk chiliflakes
- Till servering
- 2 msk smör
- 2 dl majs
- 1 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Nagga potatisen runt om. Förbaka i mikron på full effekt 10–15 min.
- Vänd efter halva tiden. Testa med provsticka. Tillaga ytterligare 5 min i ugn för ett knaprigt skal.
- Mixa alla ingredienser till kikärtsröran och smaka av med salt och peppar. Fyll potatisarna med smör, kikärtsröra, majs och ost.
Liknande recept
Bakad potatis med kikärtsröra
Betyg (1-5):
I mikro går det fort att göra bakad potatis. Hummusinspirerad fyllning blir gott till. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Nagga potatisen runt om. Förbaka i mikron på full effekt 10–15 min.
- Vänd efter halva tiden. Testa med provsticka. Tillaga ytterligare 5 min i ugn för ett knaprigt skal.
- Mixa alla ingredienser till kikärtsröran och smaka av med salt och peppar. Fyll potatisarna med smör, kikärtsröra, majs och ost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!