Bakad potatis med kikärtsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

I mikro går det fort att göra bakad potatis. Hummusinspirerad fyllning blir gott till. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 bakpotatisar
  • Kikärtsröra
  • 2 dl kokta kikärtor, sköljda, avrunna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 3 msk hackad basilika
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 2 msk smör
  • 2 dl majs
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Nagga potatisen runt om. Förbaka i mikron på full effekt 10–15 min.
  2. Vänd efter halva tiden. Testa med provsticka. Tillaga ytterligare 5 min i ugn för ett knaprigt skal.
  3. Mixa alla ingredienser till kikärtsröran och smaka av med salt och peppar. Fyll potatisarna med smör, kikärtsröra, majs och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 bakpotatisar
  • Kikärtsröra
  • 2 dl kokta kikärtor, sköljda, avrunna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 3 msk hackad basilika
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 2 msk smör
  • 2 dl majs
  • 1 dl riven ost

Bakad potatis med kikärtsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

I mikro går det fort att göra bakad potatis. Hummusinspirerad fyllning blir gott till. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Nagga potatisen runt om. Förbaka i mikron på full effekt 10–15 min.
  2. Vänd efter halva tiden. Testa med provsticka. Tillaga ytterligare 5 min i ugn för ett knaprigt skal.
  3. Mixa alla ingredienser till kikärtsröran och smaka av med salt och peppar. Fyll potatisarna med smör, kikärtsröra, majs och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(42)