För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg (1-5):
2.92 (24 betyg)

Mumsig brietårta som ska serveras ljummen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hel brieost (inte allt för mogen)
  • 100 g grovhackade osaltade pistagenötter
  • 150 g blandad torkad frukt torkade aprikoser eller fikon och russin
  • 1 dl flytande honung

Gör så här

  1. Dela osten horisontellt till två tårtbottnar.
  2. Blanda nötter och frukt. Fördela hälften på underdelen av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdelen och tryck till.
  3. Ställ in i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 5 minuter.
  4. Ta ut tårtan, fördela resten av mandel- och fruktblandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.
  5. Sätt in i ugnen 5 minuter till, tills osten är varm och mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2014-01-03

Gjorde den till Nyår och alla tyckte den var jättegod.

Claudia

2012-05-18

Det står högst upp i receptet. 200 grader. :)

mona eneroth

2012-05-18

hur många grader skall ugnen vara på??????

Inger Jakobsson

2012-05-16

Helt underbar. Har gjort den förut.

Liknande recept

Ugnsbakad brietårta med saffranshonung

(20)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Lyxig dessert i glas

(5)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Snitt med rostad kavring och Morbier

(4)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(2)

Karamelliserad getost med hjortron

(10)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g hel brieost (inte allt för mogen)
  • 100 g grovhackade osaltade pistagenötter
  • 150 g blandad torkad frukt torkade aprikoser eller fikon och russin
  • 1 dl flytande honung

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg (1-5):
2.92 (24 betyg)

Mumsig brietårta som ska serveras ljummen.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela osten horisontellt till två tårtbottnar.
  2. Blanda nötter och frukt. Fördela hälften på underdelen av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdelen och tryck till.
  3. Ställ in i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 5 minuter.
  4. Ta ut tårtan, fördela resten av mandel- och fruktblandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.
  5. Sätt in i ugnen 5 minuter till, tills osten är varm och mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2014-01-03

Gjorde den till Nyår och alla tyckte den var jättegod.

Claudia

2012-05-18

Det står högst upp i receptet. 200 grader. :)

mona eneroth

2012-05-18

hur många grader skall ugnen vara på??????

Inger Jakobsson

2012-05-16

Helt underbar. Har gjort den förut.

Liknande recept

Ugnsbakad brietårta med saffranshonung

(20)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Lyxig dessert i glas

(5)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Snitt med rostad kavring och Morbier

(4)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(2)

Karamelliserad getost med hjortron

(10)