Baguette med friterade kungsräkor

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (24)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Rökig vitlöksmajo
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 små baguetter
  • 50 g spetskål eller rödkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • worcestershiresås
  • tabasco

Gör så här

  1. Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingredienser till majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i en skål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annan skål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan i mjölblandningen.
  3. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, och lägg upp på hushållspapper att rinna av. Smält smöret och riv ner vitlöken.
  4. Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås och tabasco. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Skagenröra

(28)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Rökig vitlöksmajo
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk ketchup
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 små baguetter
  • 50 g spetskål eller rödkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • worcestershiresås
  • tabasco

Baguette med friterade kungsräkor

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingredienser till majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i en skål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annan skål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan i mjölblandningen.
  3. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, och lägg upp på hushållspapper att rinna av. Smält smöret och riv ner vitlöken.
  4. Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås och tabasco. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Skagenröra

(28)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies