
Baguette med friterade kungsräkor
Betyg (1-5):
Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g frysta kungsräkor, tinade (MSC-märkta)
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 msk majsmjöl
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 ägg
- 2 msk mjölk
- Rökig vitlöksmajo
- 2 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyfta, finrivna
- 0.5 citron, finrivet skal
- 1 msk ketchup
- 2 tsk dijonsenap
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- salt och cayennepeppar
- Till servering
- 3 msk smör
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 4 små baguetter
- 50 g spetskål eller rödkål, tunt strimlad
- 2 tomater, skivade
- 1 salladslök, tunt skivad
- worcestershiresås
- tabasco
Gör så här
- Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingredienser till majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i en skål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annan skål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan i mjölblandningen.
- Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, och lägg upp på hushållspapper att rinna av. Smält smöret och riv ner vitlöken.
- Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås och tabasco. Servera direkt.
Liknande recept
Baguette med friterade kungsräkor
Betyg (1-5):
Gör den här Louisianainspirerade rätten med friterade kungsräkor, baguette och rökig vitlöksmajo. Recept av Erik Brännström.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rökig vitlöksmajo: Blanda alla ingredienser till majon och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Skala räkorna. Blanda mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, chilipulver, salt och peppar i en skål. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en annan skål. Vänd räkorna i äggvispet och sedan i mjölblandningen.
- Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 170˚. Fritera räkorna till fin färg, 2–3 min, och lägg upp på hushållspapper att rinna av. Smält smöret och riv ner vitlöken.
- Snitta baguetterna och pensla insidan med smöret. Fyll med kål och tomater. Lägg i de friterade räkorna, klicka på majon och strö över salladslöken. Stänk över worcestershiresås och tabasco. Servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-11
Jättegott! Enkel att göra, räckte till 2 portioner.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2020-01-11
Jättegott! Enkel att göra, räckte till 2 portioner.