Baguette med cevapcici och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Bitar av färsk och frasig baguette fylls med finstrimlad kål och kryddiga färsbiffar från Balkan, så kallade cevapcici. Toppa med karamelliserad lök, vitlöksyoghurt och Balkans alldeles egna paprikasås, ajvar.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 100 g vitkål, finstrimlad (Hackat & Klart)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 baguette
  • 1 dl ajvar relish
  • Cevapcici:
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 1.5 msk vegeta allkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla ca 3 min. Blanda med färs, vitlök och kryddor till en smet. Klicka ut järpar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Stek högt upp i ugnen ca 6 min.
  2. Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.
  3. Blanda yoghurt och vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda vitkål och persilja.
  4. Skär baguetten i fyra bitar och skär upp ena långsidan på bitarna. Bred vitlöksyoghurt och ajvar på baguetterna och fyll dem med vitkål, cevapcici och karamelliserad lök. Toppa gärna med lite extra yoghurt, ajvar och persilja.

Tips

Vegeta är en kroatisk allkrydda som kan ersättas med örtsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Rustik bondgryta - Coop

(34)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 100 g vitkål, finstrimlad (Hackat & Klart)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 baguette
  • 1 dl ajvar relish
  • Cevapcici:
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 1.5 msk vegeta allkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Baguette med cevapcici och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Bitar av färsk och frasig baguette fylls med finstrimlad kål och kryddiga färsbiffar från Balkan, så kallade cevapcici. Toppa med karamelliserad lök, vitlöksyoghurt och Balkans alldeles egna paprikasås, ajvar.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla ca 3 min. Blanda med färs, vitlök och kryddor till en smet. Klicka ut järpar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Stek högt upp i ugnen ca 6 min.
  2. Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.
  3. Blanda yoghurt och vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda vitkål och persilja.
  4. Skär baguetten i fyra bitar och skär upp ena långsidan på bitarna. Bred vitlöksyoghurt och ajvar på baguetterna och fyll dem med vitkål, cevapcici och karamelliserad lök. Toppa gärna med lite extra yoghurt, ajvar och persilja.

Tips

Vegeta är en kroatisk allkrydda som kan ersättas med örtsalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt - Coop

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies