För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Baba ganoush

Betyg (1-5):
2.29 (7 betyg)

Baba ganoush är en supergod aubergineröra som är ett vanligt tillbehör på mezebordet. Här bjuder Markiz Tainton på klassiska receptet baba ganoush med tahini, vitlök och citron.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick några hål i auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 30 min. Låt svalna och dra bort skalet.
  3. Mixa eller mosa aubergineköttet och rör i tahini, olja, citron, vitlök och kryddor. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Tomatsalsa

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Pak choi

(4)

Rostad majssallad

(3)

Grillad halloumi med sallad

(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt

Baba ganoush

Betyg (1-5):
2.29 (7 betyg)

Baba ganoush är en supergod aubergineröra som är ett vanligt tillbehör på mezebordet. Här bjuder Markiz Tainton på klassiska receptet baba ganoush med tahini, vitlök och citron.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick några hål i auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills de blir mjuka, ca 30 min. Låt svalna och dra bort skalet.
  3. Mixa eller mosa aubergineköttet och rör i tahini, olja, citron, vitlök och kryddor. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Tomatsalsa

(2)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Pak choi

(4)

Rostad majssallad

(3)

Grillad halloumi med sallad

(14)