För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Avokadoröra på friterade rispapper

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Fantastisk smakrik och god avokadoröra med nötter, lime och fisksås som verkligen smakar thailand, supergott att servera på rispapper.

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 rispappersblad
  • neutral olja, till fritering
  • Avokadoröra
  • 3 avokador
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl saltade cashewnötter, grovhackade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Bryt rispappersbladen i fyra bitar vardera. Hetta upp rikligt med olja (170-180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget.
  2. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur halvorna med en sked och tärna fint. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-19

Förvånansvärt enkelt och makalöst gott! Alla gäster älskade det. Och smidigt att servera som stående förrätt, då man kan fritera rispappret flera timmar innan.

Liknande recept

Tortillasnibbar

(25)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Filodegsknyten med Västerbottensost

(2)

Pimiento de padrón

(10)

Räktacos

(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 rispappersblad
  • neutral olja, till fritering
  • Avokadoröra
  • 3 avokador
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl saltade cashewnötter, grovhackade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Avokadoröra på friterade rispapper

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Fantastisk smakrik och god avokadoröra med nötter, lime och fisksås som verkligen smakar thailand, supergott att servera på rispapper.

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt rispappersbladen i fyra bitar vardera. Hetta upp rikligt med olja (170-180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget.
  2. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur halvorna med en sked och tärna fint. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-08-19

Förvånansvärt enkelt och makalöst gott! Alla gäster älskade det. Och smidigt att servera som stående förrätt, då man kan fritera rispappret flera timmar innan.

Liknande recept

Tortillasnibbar

(25)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Filodegsknyten med Västerbottensost

(2)

Pimiento de padrón

(10)

Räktacos

(15)