Avokadomousse med chiliräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (86 betyg)

Avokado är en av grönsakerna som odlas i Vi-skogen. Servera moussen före den puttrande grytan.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 små avokador
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt
  • Chiliräkor:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna med en sked. Skeda upp det som har fast konsistens i kokosmjölksburken (inte kokosvattnet, det kan sparas och användas i en gryta eller smoothie). Mixa avokado, kokos och limesaft till en mousse. Smaka av med salt. Fördela i 4 små glas.
  2. Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt.

Tips

Moussen kan förberedas samma dag men täck noga med plastfolie så att den inte mörknar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-09-27

Riktigt gott!

Pelle

2015-12-31

Räkorna blir helt okej....snåla inte med chilin men avacadomosen är inte god enligt receptet.

Liknande recept

Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 små avokador
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt
  • Chiliräkor:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (86 betyg)

Avokado är en av grönsakerna som odlas i Vi-skogen. Servera moussen före den puttrande grytan.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna med en sked. Skeda upp det som har fast konsistens i kokosmjölksburken (inte kokosvattnet, det kan sparas och användas i en gryta eller smoothie). Mixa avokado, kokos och limesaft till en mousse. Smaka av med salt. Fördela i 4 små glas.
  2. Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt.

Tips

Moussen kan förberedas samma dag men täck noga med plastfolie så att den inte mörknar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-09-27

Riktigt gott!

Pelle

2015-12-31

Räkorna blir helt okej....snåla inte med chilin men avacadomosen är inte god enligt receptet.

Liknande recept

Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)