Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
3.12 (17 betyg)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!

Liknande recept

Tre påsksnittar

(26)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

(1)

Förrättsplock

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g skalade paranötter
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 4 tunt skivade avokador
  • 2 dl rucola eller mangoldskott
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Avokadocarpaccio med skinka och paranötter

Betyg (1-5):
3.12 (17 betyg)

En god kombination är salladen med avokado, paranötter, mangold och rökta skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paranötterna i torr het panna cirka 1 minut.
  2. Stek skinkan i torr het panna cirka 2 minuter. Lägg skivorna på hushållspapper att torka en stund.
  3. Fördela avokadoskivorna på fyra tallrikar.
  4. Toppa med skinka, nötter och rucola eller mangoldskott.
  5. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2014-03-09

Jättegott, enkelt och fräscht. Passar alldeles utmärkt om man har en lite tyngre huvudrätt. Viktigt att hitta "lagom" mogna avokados för att rätten ska bli lyckad. Detta kommer jag att servera igen!

Liknande recept

Tre påsksnittar

(26)

Prosciuttolindad halloumi med örtolja och sparris

(2)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

(1)

Förrättsplock

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies