Avokado- och chokladmousse med dadelchokladsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den här mörka lena chokladmoussen är gjord på bland annat avokado och kakao. Och chokladsåsen är lagad på dadlar, kokosmjölk och kakao. Det tror man inte vid första anblicken, eller hur?

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 avokador
  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dadelchokladsås:
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 passionsfrukter, urgröpta
  • citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna till moussen till en slät kräm. Låt stå i kylen ca 1 tim.
  2. Mixa alla ingredienser till dadelchokladsåsen helt slätt. Värm såsen varsamt vid servering.
  3. Skeda upp moussen i serveringsglas och ringla över såsen. Toppa med kokosflingor och passionsfrukt. Garnera med citronmeliss eller myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Amerikansk pumpapaj med pekannötter - Coop

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 avokador
  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dadelchokladsås:
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 passionsfrukter, urgröpta
  • citronmeliss eller mynta

Avokado- och chokladmousse med dadelchokladsås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den här mörka lena chokladmoussen är gjord på bland annat avokado och kakao. Och chokladsåsen är lagad på dadlar, kokosmjölk och kakao. Det tror man inte vid första anblicken, eller hur?

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna till moussen till en slät kräm. Låt stå i kylen ca 1 tim.
  2. Mixa alla ingredienser till dadelchokladsåsen helt slätt. Värm såsen varsamt vid servering.
  3. Skeda upp moussen i serveringsglas och ringla över såsen. Toppa med kokosflingor och passionsfrukt. Garnera med citronmeliss eller myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Amerikansk pumpapaj med pekannötter - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies