Auberginerullader i tomatsås

Betyg (1-5):
4.03 (30 betyg)

Auberginerullader i tomatsås för tankarna till Grekland. Kanske för att i auberginerulladerna gömmer sig en bit fetaost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 stor aubergine
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • flytande honung
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • ris, pasta eller valfritt gryn

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor tills skivorna är mjuka.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt tomatpuré och stek 2 min till under omrörning. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med med salt och peppar samt honung.
  3. Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och låt småputtra ca 10 min. Servera med ris, pasta eller något gryn, t ex mathavre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Jag skulle säga att det är en god rätt överlag, men auberginen gick inte att rulla riktigt. Så jag la till slut allting i tomatsåsen och lät det puttra där. Och när det gäller basilikablad så fick jag inte det när jag beställde ingredienserna på detta recept. Istället fick jag djupfryst basilika. Så jag fick chansa vilt och hälla i lite basilika i tomatsåsen.

Jurgita

2018-11-30

Godare än förväntat.

Jenny

2018-05-05

Så smaskigt!

Katarina

2018-01-21

Trodde aldrig att det skulle vara så gott som det är. De 4 portionerna räckte bara till 2! :)

Maria

2017-10-11

Himla gott!

Mia

2017-06-02

Verkligen jättegott! Lätt att göra men ger lyxigt intryck.

Liknande recept

Halloumi Stroganoff

(337)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Gazpacho med pizzabullar

(11)

Zucchinifritters med bulgursallad

(27)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(11)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(119)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 stor aubergine
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • flytande honung
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
  • Till servering:
  • ris, pasta eller valfritt gryn

Auberginerullader i tomatsås

Betyg (1-5):
4.03 (30 betyg)

Auberginerullader i tomatsås för tankarna till Grekland. Kanske för att i auberginerulladerna gömmer sig en bit fetaost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor tills skivorna är mjuka.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt tomatpuré och stek 2 min till under omrörning. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med med salt och peppar samt honung.
  3. Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och låt småputtra ca 10 min. Servera med ris, pasta eller något gryn, t ex mathavre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Jag skulle säga att det är en god rätt överlag, men auberginen gick inte att rulla riktigt. Så jag la till slut allting i tomatsåsen och lät det puttra där. Och när det gäller basilikablad så fick jag inte det när jag beställde ingredienserna på detta recept. Istället fick jag djupfryst basilika. Så jag fick chansa vilt och hälla i lite basilika i tomatsåsen.

Jurgita

2018-11-30

Godare än förväntat.

Jenny

2018-05-05

Så smaskigt!

Katarina

2018-01-21

Trodde aldrig att det skulle vara så gott som det är. De 4 portionerna räckte bara till 2! :)

Maria

2017-10-11

Himla gott!

Mia

2017-06-02

Verkligen jättegott! Lätt att göra men ger lyxigt intryck.

Liknande recept

Halloumi Stroganoff

(337)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Gazpacho med pizzabullar

(11)

Zucchinifritters med bulgursallad

(27)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(11)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(119)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies