Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Myrna

2020-11-24

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt gul blomkål

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Myrna

2020-11-24

Gott och lätt att laga

Liknande recept

Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pimientos rellenos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt gul blomkål

Betyg
Betyg
(10)