
Aubergineröra med chili och tomat
Betyg (1-5):
En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g aubergine
- 2 dl neutral olja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 röd chili, finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- salt och svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera till grillat kött eller kyckling.
Tips

Gott att doppa bröd i.
Liknande recept
Aubergineröra med chili och tomat
Betyg (1-5):
En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera till grillat kött eller kyckling.
Tips

Gott att doppa bröd i.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Myrna
2020-11-24
Gott och lätt att laga