För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Pimientos rellenos

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Chilikyckling-fajitas

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Pimientos rellenos

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

(2)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Chilikyckling-fajitas

(9)