

Auberginepiccata med tomatsås och couscous
Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.
- (13)
- 3 dl couscous
- 450 g aubergine
- 2 ägg
- 75 g parmesanost, finriven eller Grana padano
- olivolja, till stekning
- 1 tsk salt
- Tomatsås
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 400 g krossade tomater
- 1 msk strösocker
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
Gör så här
- Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.
Tomatsås:
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
- Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
Tips

Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.
Auberginepiccata med tomatsås och couscous
Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.
Gör så här
- Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.
Tomatsås:
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
- Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
Tips

Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-02-04
Jag tycker att det var gott för att vara Aubergine och vegetariskt.
2018-11-21
Magnus: Hej! Tyvärr har saltet trillat bort, det ska vara 1 tsk. Vi kommer att lägga till det i ingredienslistan. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2018-11-17
Till webbredaktör: Det finns inget salt med i varulista, men under tomatsås 1 står det att man skall lägga i salt........?!? Mängden salt framgår ju då inte heller.......men nu får jag väl testa mig fram......
2018-05-23
Jag är inte precis en aubergineälskare, men den här rätten är hur god som helst.
2018-01-23
Otroligt god middag. Byt ut couscous mot quinoa och låt såsen vara omixad så blir den perfekt.
2018-01-19
Tack, Lena! Inser direkt att det är så man ska göra. Så borde receptet vara skrivet. När en paneringssmet inte är homogen brukar det alltid bli ett trixande.
2018-01-12
Lättlagat recept men för att göra det ännu bättre så doppar man först auberginskivorna för att sen vända dom i parmesanosten. Osten fastnar bättre och man får en jämnare och finare stekyta!!
2017-12-15
Mycket gott och enkelt att laga!
2017-11-01
Jättegott, alla i familjen var nöjda
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lovisa
2019-02-04
Jag tycker att det var gott för att vara Aubergine och vegetariskt.
Coop
2018-11-21
Magnus: Hej! Tyvärr har saltet trillat bort, det ska vara 1 tsk. Vi kommer att lägga till det i ingredienslistan. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Magnus
2018-11-17
Till webbredaktör: Det finns inget salt med i varulista, men under tomatsås 1 står det att man skall lägga i salt........?!? Mängden salt framgår ju då inte heller.......men nu får jag väl testa mig fram......
Maria
2018-05-23
Jag är inte precis en aubergineälskare, men den här rätten är hur god som helst.
Michaela
2018-01-23
Otroligt god middag. Byt ut couscous mot quinoa och låt såsen vara omixad så blir den perfekt.
Inger
2018-01-19
Tack, Lena! Inser direkt att det är så man ska göra. Så borde receptet vara skrivet. När en paneringssmet inte är homogen brukar det alltid bli ett trixande.
Lena
2018-01-12
Lättlagat recept men för att göra det ännu bättre så doppar man först auberginskivorna för att sen vända dom i parmesanosten. Osten fastnar bättre och man får en jämnare och finare stekyta!!
Jonna
2017-12-15
Mycket gott och enkelt att laga!
Anita
2017-11-01
Jättegott, alla i familjen var nöjda