Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg (1-5):
3.87 (30 betyg)

Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

Tips

Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2019-02-04

Jag tycker att det var gott för att vara Aubergine och vegetariskt.

Coop

2018-11-21

Magnus: Hej! Tyvärr har saltet trillat bort, det ska vara 1 tsk. Vi kommer att lägga till det i ingredienslistan. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2018-11-17

Till webbredaktör: Det finns inget salt med i varulista, men under tomatsås 1 står det att man skall lägga i salt........?!? Mängden salt framgår ju då inte heller.......men nu får jag väl testa mig fram......

Maria

2018-05-23

Jag är inte precis en aubergineälskare, men den här rätten är hur god som helst.

Michaela

2018-01-23

Otroligt god middag. Byt ut couscous mot quinoa och låt såsen vara omixad så blir den perfekt.

Inger

2018-01-19

Tack, Lena! Inser direkt att det är så man ska göra. Så borde receptet vara skrivet. När en paneringssmet inte är homogen brukar det alltid bli ett trixande.

Lena

2018-01-12

Lättlagat recept men för att göra det ännu bättre så doppar man först auberginskivorna för att sen vända dom i parmesanosten. Osten fastnar bättre och man får en jämnare och finare stekyta!!

Jonna

2017-12-15

Mycket gott och enkelt att laga!

Anita

2017-11-01

Jättegott, alla i familjen var nöjda

Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg (1-5):
3.87 (30 betyg)

Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

Tips

Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2019-02-04

Jag tycker att det var gott för att vara Aubergine och vegetariskt.

Coop

2018-11-21

Magnus: Hej! Tyvärr har saltet trillat bort, det ska vara 1 tsk. Vi kommer att lägga till det i ingredienslistan. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Magnus

2018-11-17

Till webbredaktör: Det finns inget salt med i varulista, men under tomatsås 1 står det att man skall lägga i salt........?!? Mängden salt framgår ju då inte heller.......men nu får jag väl testa mig fram......

Maria

2018-05-23

Jag är inte precis en aubergineälskare, men den här rätten är hur god som helst.

Michaela

2018-01-23

Otroligt god middag. Byt ut couscous mot quinoa och låt såsen vara omixad så blir den perfekt.

Inger

2018-01-19

Tack, Lena! Inser direkt att det är så man ska göra. Så borde receptet vara skrivet. När en paneringssmet inte är homogen brukar det alltid bli ett trixande.

Lena

2018-01-12

Lättlagat recept men för att göra det ännu bättre så doppar man först auberginskivorna för att sen vända dom i parmesanosten. Osten fastnar bättre och man får en jämnare och finare stekyta!!

Jonna

2017-12-15

Mycket gott och enkelt att laga!

Anita

2017-11-01

Jättegott, alla i familjen var nöjda

Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies