Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malim

2021-04-26

Inte nåt jag kommer laga igen.

Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.

Liknande recept

Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pasta med grönkål och grana padano

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Färsbiffar med chèvre och rostade morötter

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(197)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malim

2021-04-26

Inte nåt jag kommer laga igen.

Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.

Liknande recept

Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pasta med grönkål och grana padano

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Färsbiffar med chèvre och rostade morötter

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(197)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)