För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
2.5 (6 betyg)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(68)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(36)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(14)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
2.5 (6 betyg)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(68)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(36)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(14)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)