Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Örtfrittata

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Vegansk pizza

(6)

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Örtfrittata

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Vegansk pizza

(6)

Grönsaksbullar med blomkålscouscous

(1)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies