För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
4.31 (13 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Broccolisallad med grillad halloumi

(102)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Vegansk pizza

(7)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Hamburgare med bostondressing

(19)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 2 mozzarellaostar, skivade (à 125 g)
  • 60 g finriven parmesan
  • 1
  • vitlöksklyfta

Auberginegratäng med mozzarella

Betyg (1-5):
4.31 (13 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Servering

Servera gärna med en grönsallad med linser i.

Tips

Toppa ev med färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-06-13

Super gott med grönsallad till o ett gott vin

Liknande recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Broccolisallad med grillad halloumi

(102)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Vegansk pizza

(7)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Hamburgare med bostondressing

(19)