Auberginegratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (46 betyg)

Mättande gratäng med tomat och aubergine. Och en fräsch kall sås till. Maten är klar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora auberginer
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 morot, riven
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
  • Oreganosås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.
  3. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).
  4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lisa! Det ska vara 1 klyfta (riven) i, det är nu förtydligat i ingredienslistan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-01

Väldigt god men jag undrar hur mycket vitlök ni tänkt att det ska vara i? Det framgår inte i ingredienslistan :)

Margareta

2020-06-09

Supergott kommer att bli en favorit!

Annika

2019-09-17

Hej, utsökt gott, bytte ut vattnet mot vitt vin samt slängde i några hackade tomater i den puttrande tomatröran.

Checkbox Coop

2018-11-07

Sandra: Hej! Tyvärr blev det fel i tidningen. Eftersom receptet skulle vara veganskt så har vi valt socker. Men självklart går det bra att söta med honung också. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-11-05

Varför har ni socker i receptet här och honung i receptet som var med i medmeratidningen?

Johanna

2018-08-26

Gott! Serverade med bulgur.

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 stora auberginer
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 morot, riven
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
  • Oreganosås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Auberginegratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (46 betyg)

Mättande gratäng med tomat och aubergine. Och en fräsch kall sås till. Maten är klar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.
  3. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).
  4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lisa! Det ska vara 1 klyfta (riven) i, det är nu förtydligat i ingredienslistan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-01

Väldigt god men jag undrar hur mycket vitlök ni tänkt att det ska vara i? Det framgår inte i ingredienslistan :)

Margareta

2020-06-09

Supergott kommer att bli en favorit!

Annika

2019-09-17

Hej, utsökt gott, bytte ut vattnet mot vitt vin samt slängde i några hackade tomater i den puttrande tomatröran.

Checkbox Coop

2018-11-07

Sandra: Hej! Tyvärr blev det fel i tidningen. Eftersom receptet skulle vara veganskt så har vi valt socker. Men självklart går det bra att söta med honung också. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-11-05

Varför har ni socker i receptet här och honung i receptet som var med i medmeratidningen?

Johanna

2018-08-26

Gott! Serverade med bulgur.

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)