För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Mättande gratäng med tomat och aubergine. Och en fräsch kall sås till. Maten är klar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora auberginer
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
  • Oreganosås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.
  3. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).
  4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2019-09-17

Hej, utsökt gott, bytte ut vattnet mot vitt vin samt slängde i några hackade tomater i den puttrande tomatröran.

Coop

2018-11-07

Sandra: Hej! Tyvärr blev det fel i tidningen. Eftersom receptet skulle vara veganskt så har vi valt socker. Men självklart går det bra att söta med honung också. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-11-05

Varför har ni socker i receptet här och honung i receptet som var med i medmeratidningen?

Johanna

2018-08-26

Gott! Serverade med bulgur.

Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Vegansk lasagne

(62)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Belugalasagne

(33)

Lax- och spenatpaj

(92)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 stora auberginer
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
  • Oreganosås
  • 2 dl Imat fraiche
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Auberginegratäng

Betyg (1-5):
4.3 (23 betyg)

Mättande gratäng med tomat och aubergine. Och en fräsch kall sås till. Maten är klar!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.
  3. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).
  4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2019-09-17

Hej, utsökt gott, bytte ut vattnet mot vitt vin samt slängde i några hackade tomater i den puttrande tomatröran.

Coop

2018-11-07

Sandra: Hej! Tyvärr blev det fel i tidningen. Eftersom receptet skulle vara veganskt så har vi valt socker. Men självklart går det bra att söta med honung också. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Sandra

2018-11-05

Varför har ni socker i receptet här och honung i receptet som var med i medmeratidningen?

Johanna

2018-08-26

Gott! Serverade med bulgur.

Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Vegansk lasagne

(62)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Belugalasagne

(33)

Lax- och spenatpaj

(92)