För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Köttfärspirog

(34)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Tagliatelle med musslor och bacon

(31)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 300 g bake off minibaguetter

Aubergine med belugalinser och fetaost – one pot

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

One pot med aubergine, tomater och belugalinser som kokas ihop och toppas med fetaost. Fantastiskt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i långa klyftor och bryn sedan i en stekpanna med olja. Tillsätt lök och vitlök och stek med en stund.
  2. Häll på krossade tomater, vatten, linser och timjan och låt puttra 15–20 min med lock. Toppa med smulad fetaost och servera med bröd.

Servering

Bryt bröden i små bitar och toppa pannan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-25

Lika god som enkel. Mild och fin smak av aubergine.

Lisa

2020-03-10

Jag vet inte om det beror på linserna eller auberginen, men grytan blev helt svart, och inte särskilt visuellt inbjudande. Smaken var oerhört försiktig, så vi fick ösa på en massa extra kryddor innan servering för att det skulle smaka något.

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Köttfärspirog

(34)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Tagliatelle med musslor och bacon

(31)