Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Nudelwok med hoisinsås

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Nudelwok med hoisinsås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies