Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Buljongsoppa med nudlar och köttfärs

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nudelwok med hoisinsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Buljongsoppa med nudlar och köttfärs

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Nudelwok med hoisinsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)