Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grekiskt långkok i ugn

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(16)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(8)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Docentens dillpasta

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grekiskt långkok i ugn

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Kryddiga honungsribs

(16)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Pulled pork i hamburgerbröd

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies