För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Karibisk köttgryta

(15)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
2.78 (9 betyg)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Pulled pork i hamburgerbröd

(13)

Karibisk köttgryta

(15)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)