Asiatiska färsbiffar

Betyg (1-5):
3.67 (30 betyg)

Fläskfärsbiffar smaksatta med ingefära, fisksås och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 600 g fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 bitar strimlad salladslök
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • rundkornigt ris

Gör så här

  1. Blanda fläskfärsen med resten av ingredienserna.
  2. Forma till biffar. Stek dem i olja ca 3 min per sida.

Dippsås

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen.

Till servering

  1. Servera biffarna med dippsåsen, isbergssalladsblad och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-12-06

Jättegott! Glömde köpa fisksås så jag använde fiskfond istället, gick bra det med.

Linda

2014-09-11

Goda! Men det ska vara kyckling eller hönsfärs.

cecilia tingsmark

2014-07-22

Kan man inte få byta ut hönsfärsen mot någon annan färs - den är horribel både i smak och utseeende.....

Liknande recept

Helstekt Oxfilé

(8)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g fläskfärs
  • 1 riven gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 bitar strimlad salladslök
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • rundkornigt ris

Asiatiska färsbiffar

Betyg (1-5):
3.67 (30 betyg)

Fläskfärsbiffar smaksatta med ingefära, fisksås och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda fläskfärsen med resten av ingredienserna.
  2. Forma till biffar. Stek dem i olja ca 3 min per sida.

Dippsås

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen.

Till servering

  1. Servera biffarna med dippsåsen, isbergssalladsblad och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-12-06

Jättegott! Glömde köpa fisksås så jag använde fiskfond istället, gick bra det med.

Linda

2014-09-11

Goda! Men det ska vara kyckling eller hönsfärs.

cecilia tingsmark

2014-07-22

Kan man inte få byta ut hönsfärsen mot någon annan färs - den är horribel både i smak och utseeende.....

Liknande recept

Helstekt Oxfilé

(8)

Lingonmarinerad fläskkarré

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(1)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies