Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ugnspannkaka med andra tillbehör än de vanliga.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 msk smör
  • Stekt shiitakesvamp:
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Mät upp mjöl i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop till en klimpfri smet och vispa i resten av mjölken, fisksås, sesamolja och äggen.
  2. Tillsätt ingefära och salladslök. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Stekt shiitakesvamp

  1. Stek svamp, vitlök och chili i olja i en rymlig stekpanna, ca 5 min. Vänd ner spenat och ingefära. Häll på soja.
  2. Skär pannkakan i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med svamp och spenat.
  3. ! Vegetarisk med salt i stället för fisksås!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(14)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Rau xeo chay

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Ljummen höstsallad

(2)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Öppen svampomelett

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 msk smör
  • Stekt shiitakesvamp:
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Ugnspannkaka med andra tillbehör än de vanliga.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp mjöl i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop till en klimpfri smet och vispa i resten av mjölken, fisksås, sesamolja och äggen.
  2. Tillsätt ingefära och salladslök. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Stekt shiitakesvamp

  1. Stek svamp, vitlök och chili i olja i en rymlig stekpanna, ca 5 min. Vänd ner spenat och ingefära. Häll på soja.
  2. Skär pannkakan i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med svamp och spenat.
  3. ! Vegetarisk med salt i stället för fisksås!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(14)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Rau xeo chay

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Ljummen höstsallad

(2)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Öppen svampomelett

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies