Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl rött råris
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 400 g laxfilé
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
  2. Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad mandelfisk

(25)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl rött råris
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 400 g laxfilé
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 kruka koriander

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
  2. Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad mandelfisk

(25)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies