
Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl rött råris
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 1 strimlad röd chili
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 200 g sparrisbroccoli
- 400 g laxfilé
- 3 strimlade salladslökar
- 1 kruka koriander
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
- Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.
Liknande recept
Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
- Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!