Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pad thai

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Poké bowl med kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

Betyg
Betyg
(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pad thai

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Poké bowl med kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

Betyg
Betyg
(12)