För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med nudlar

(120)

Kycklingfräs med böngroddar och nudlar

(10)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Pad thai

(84)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

(0)

Thainudlar med kycklingfärssås

(43)

Kyckling med ginger beer och nudelsallad

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g risnudlar
  • 1 dl plockade blad koriander
  • 1 dl plockade blad mynta
  • 1 dl plockade blad thaibasilika
  • 200 g delade rädisor
  • 120 g strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk lime, pressad saft
  • 1 msk sesamolja
  • Sojastekt kycklinglår:
  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Asiatisk örtsallad med risnudlar och sojastekta kycklinglår

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

En riktigt krispig örtsallad toppad med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örterna, rädisorna, salladslöken och sesamfröna. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda.

Sojastekta kycklinglår

  1. Stek kycklinglåren på hög värme i ca 4 minuter. Sänk värmen. Blanda soja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen, stek ytterligare i 6-8 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  2. Servera kycklingen varm eller kall med nudelsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med nudlar

(120)

Kycklingfräs med böngroddar och nudlar

(10)

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

(3)

Pad thai

(84)

Kycklingklubbor med teriyakinudlar

(26)

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

(0)

Thainudlar med kycklingfärssås

(43)

Kyckling med ginger beer och nudelsallad

(3)