Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
3.27 (37 betyg)

En smakbomb till alla som gillar koriander, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 200 g glasnudlar
  • Buljong:
  • 1.5 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk soja
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 lime i klyftor
  • Frikadeller:
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g strimlad pak choy, salladskål eller bladspenat
  • 1 tunt skivad, urkärnad chili
  • 5 späda, hackade salladslökar
  • 2 dl färsk koriander
  • 2 dl färsk mynta

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen i en stor kastrull, cirka 10 minuter. Sila buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen.
  2. Lägg nudlarna i blöt enligt instruktionerna på förpackningen.

Frikadeller

  1. Blanda ingredienserna till färsen och forma små bollar. Tillsätt pak choi, chili och salladslöki den kokande buljongen. Sänk ner frikadellerna med hjälp av en hålslev och låt koka 5 minuter.
  2. Förbered portionsskålarna med nudlar i botten och toppa med färska örter. Häll över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2018-11-19

Värdelöst recept, otydligt, och inte alls de utlovade smakerna. Undvik

Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(22)

Örtfrittata

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g glasnudlar
  • Buljong:
  • 1.5 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk soja
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 lime i klyftor
  • Frikadeller:
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g strimlad pak choy, salladskål eller bladspenat
  • 1 tunt skivad, urkärnad chili
  • 5 späda, hackade salladslökar
  • 2 dl färsk koriander
  • 2 dl färsk mynta

Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
3.27 (37 betyg)

En smakbomb till alla som gillar koriander, ingefära och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till buljongen i en stor kastrull, cirka 10 minuter. Sila buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen.
  2. Lägg nudlarna i blöt enligt instruktionerna på förpackningen.

Frikadeller

  1. Blanda ingredienserna till färsen och forma små bollar. Tillsätt pak choi, chili och salladslöki den kokande buljongen. Sänk ner frikadellerna med hjälp av en hålslev och låt koka 5 minuter.
  2. Förbered portionsskålarna med nudlar i botten och toppa med färska örter. Häll över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2018-11-19

Värdelöst recept, otydligt, och inte alls de utlovade smakerna. Undvik

Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(22)

Örtfrittata

(2)

Vegofärspiroger

(2)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies