Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg (1-5):
4.57 (14 betyg)

Earth Hour handlar inte bara om att släcka lampan en stund utan också om att tänka klimatsmart. Som att laga klimatsmart mat! Till exempel den här vegetariska salladen med nudlar av kålrot och nystekt tofu. De krunchiga linserna är lätta att göra och passar som snacks när helst man är sugen!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 270 g naturell tofu
  • 2 msk japansk soja, t ex Kikkoman
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk neutral olja
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 3 msk neutral olja, till stekning
  • Krunchiga linser:
  • 1 förpackning gröna linser, avsköljda
  • 0.5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Krunchiga linser: Vänd runt linserna i soja och låt stå minst 10 min. Sila av vätskan och fördela linserna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 15 min. Ta en stekspade och vänd runt linserna efter halva tiden.
  2. Skär tofun i 1 cm skivor och dela på längden. Marinera i soja blandat med vitlök. Mixa ihop mango chutney, lime, vatten och olja med en stavmixer till en dressing. Vänd runt kålrotsspaghettin med dressingen, salladslök, koriander och chili. Smaka ev av med salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg på båda sidorna. Fördela ”nudelsalladen” på två tallrikar och toppa med stekt tofu och krunchiga linser.

Tips

Fira Earth Hour 24/3 med klimatsmart vegorätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-24

Jag tyckte att själva tofun och salladen var mycket god. Men linserna blev alldeles för hårda. Så jag kokade upp dem sen också några minuter så att de åtminsånde blev mer ätbara. Sen valde jag en tofuvariant med havsalger, vilket fungerade bra.

Mathias

2018-06-11

mums!

Cecilia

2018-03-12

Jag tryckte 5 stjärnor ändå blev det bara 4 konstigt. Detta var något av det godaste jag ätit mannen tyckte samma. Dressingen är supergod. Bytte ut pastan mot blomkålspasta.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Örtfrittata - Coop

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 270 g naturell tofu
  • 2 msk japansk soja, t ex Kikkoman
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk neutral olja
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 3 msk neutral olja, till stekning
  • Krunchiga linser:
  • 1 förpackning gröna linser, avsköljda
  • 0.5 dl japansk soja

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg (1-5):
4.57 (14 betyg)

Earth Hour handlar inte bara om att släcka lampan en stund utan också om att tänka klimatsmart. Som att laga klimatsmart mat! Till exempel den här vegetariska salladen med nudlar av kålrot och nystekt tofu. De krunchiga linserna är lätta att göra och passar som snacks när helst man är sugen!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krunchiga linser: Vänd runt linserna i soja och låt stå minst 10 min. Sila av vätskan och fördela linserna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, ca 15 min. Ta en stekspade och vänd runt linserna efter halva tiden.
  2. Skär tofun i 1 cm skivor och dela på längden. Marinera i soja blandat med vitlök. Mixa ihop mango chutney, lime, vatten och olja med en stavmixer till en dressing. Vänd runt kålrotsspaghettin med dressingen, salladslök, koriander och chili. Smaka ev av med salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg på båda sidorna. Fördela ”nudelsalladen” på två tallrikar och toppa med stekt tofu och krunchiga linser.

Tips

Fira Earth Hour 24/3 med klimatsmart vegorätt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-24

Jag tyckte att själva tofun och salladen var mycket god. Men linserna blev alldeles för hårda. Så jag kokade upp dem sen också några minuter så att de åtminsånde blev mer ätbara. Sen valde jag en tofuvariant med havsalger, vilket fungerade bra.

Mathias

2018-06-11

mums!

Cecilia

2018-03-12

Jag tryckte 5 stjärnor ändå blev det bara 4 konstigt. Detta var något av det godaste jag ätit mannen tyckte samma. Dressingen är supergod. Bytte ut pastan mot blomkålspasta.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Örtfrittata - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies