Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg (1-5):
3.63 (46 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • Nudelsallad:
  • 1 pkt risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 g strimlade sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
  2. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
  4. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



p.irkko@live.se

2014-10-28

Jag väljer quorn istället..

Britta/Webbredaktionen

2012-11-05

Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.

mette

2012-11-04

tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???

Camilla

2012-03-15

Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.

Matilda

2012-03-11

Jättegott!!!

jeanette w

2012-02-10

Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Vego-empandas/piroger

(6)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • Nudelsallad:
  • 1 pkt risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 g strimlade sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg (1-5):
3.63 (46 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
  2. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
  4. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



p.irkko@live.se

2014-10-28

Jag väljer quorn istället..

Britta/Webbredaktionen

2012-11-05

Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.

mette

2012-11-04

tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???

Camilla

2012-03-15

Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.

Matilda

2012-03-11

Jättegott!!!

jeanette w

2012-02-10

Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Vego-empandas/piroger

(6)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies