Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg (1-5):
3.63 (46 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • Nudelsallad:
  • 1 pkt risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 g strimlade sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • Garnering:
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  1. Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
  2. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
  4. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



p.irkko@live.se

2014-10-28

Jag väljer quorn istället..

Britta/Webbredaktionen

2012-11-05

Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.

mette

2012-11-04

tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???

Camilla

2012-03-15

Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.

Matilda

2012-03-11

Jättegott!!!

jeanette w

2012-02-10

Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 600 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 2 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 hackad schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • Nudelsallad:
  • 1 pkt risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 strimlad rödlök
  • 250 g strimlade sugar snaps
  • 100 g torrostade cashewnötter
  • 2 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1.5 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • Garnering:
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg (1-5):
3.63 (46 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + en timme i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa eventuellt fläskfilén. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa med en stavmixer. Marinera köttet minst 1 timme men gärna över natten.
  2. Lägg köttet och marinaden i en ugnsfast form. Sätt in fläskfilén i ugnen tills den har en innertemperatur på cirka 65 grader, använd en stektermometer, det tar 15-20 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd dem i lite olja så att de inte klibbar ihop. Blanda nudlarna med resten av ingredienserna. Garnera med koriander och limeklyftor.
  4. Skär köttet i skivor och servera med salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



p.irkko@live.se

2014-10-28

Jag väljer quorn istället..

Britta/Webbredaktionen

2012-11-05

Köttet är inte brynt, men eftersom marinaden är söt blir den så på ytan.

mette

2012-11-04

tycker faktiskt det ser ut som att filen har brynts först???

Camilla

2012-03-15

Det verkar gott men får byta ut köttet mot quorn istället.

Matilda

2012-03-11

Jättegott!!!

jeanette w

2012-02-10

Supergott. Jag blandade inte i nudlarna i salladen utan serverade den för sig.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies