Asiatisk laxsoppa

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 13 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 40 g skalad, finstrimlad ingefära
  • 1 citrongräs, skuret på längden
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0.3 purjolök
  • 100 g färska böngroddar
  • 400 g tärnad lax eller torsk
  • 100 g skalade räkor

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärningar, fisksås, hälften av ingefäran, citrongräs, chili, korianderstjälkar (spara bladen till senare) och röd currypasta. Låt koka ca 10 min. Skär morötter och purjolök i tändsticksliknande strimlor.
  2. Lägg ner fisken, resten av ingefäran, morötterna, purjolöken och böngroddarna i soppan. Ta kastrullen från värmen och låt stå med lock tills fisken är klar, 6–8 min. Lägg ev i räkor, toppa med korianderblad och servera direkt.

Tips

Spara räkskalen i frysen och använd nästa gång du kokar räksoppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-12-08

Till Julie: Man lägger antingen i böngroddarna samtidigt som morötterna och purjon eller vid servering. Det beror på hur krispiga man vill ha dem.

Julie

2016-12-06

När ska böngroddarna i soppan?

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Goi Cuon

(9)

Hummer med tre såser

(1)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Räktacos

(9)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 13 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 40 g skalad, finstrimlad ingefära
  • 1 citrongräs, skuret på längden
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 morötter
  • 0.3 purjolök
  • 100 g färska böngroddar
  • 400 g tärnad lax eller torsk
  • 100 g skalade räkor

Asiatisk laxsoppa

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärningar, fisksås, hälften av ingefäran, citrongräs, chili, korianderstjälkar (spara bladen till senare) och röd currypasta. Låt koka ca 10 min. Skär morötter och purjolök i tändsticksliknande strimlor.
  2. Lägg ner fisken, resten av ingefäran, morötterna, purjolöken och böngroddarna i soppan. Ta kastrullen från värmen och låt stå med lock tills fisken är klar, 6–8 min. Lägg ev i räkor, toppa med korianderblad och servera direkt.

Tips

Spara räkskalen i frysen och använd nästa gång du kokar räksoppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-12-08

Till Julie: Man lägger antingen i böngroddarna samtidigt som morötterna och purjon eller vid servering. Det beror på hur krispiga man vill ha dem.

Julie

2016-12-06

När ska böngroddarna i soppan?

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Goi Cuon

(9)

Hummer med tre såser

(1)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Räktacos

(9)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies