Asiatisk kycklingsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (34 betyg)

En kycklingsoppa med härlig smak av chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 0.5 msk fisksås
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g tunt strimlad morot
  • 300 g strimlad kokt eller grillad kyckling
  • Till servering:
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 urkärnad skivad röd chili

Gör så här

  1. Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.
  2. Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.
  3. Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt salt och fisksås. Låt koka 10 minuter.
  4. Sila buljongen och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.
  5. Toppa med färsk koriander och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 citrongräs
  • 4 salladslökar
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 0.5 msk fisksås
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g tunt strimlad morot
  • 300 g strimlad kokt eller grillad kyckling
  • Till servering:
  • 1 dl färsk koriander
  • 0.5 urkärnad skivad röd chili

Asiatisk kycklingsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (34 betyg)

En kycklingsoppa med härlig smak av chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär citrongräset på längden och banka sönder den nedre, tjockare delen.
  2. Skär av den vita delen på salladslöken och hacka den gröna delen. Mät upp vatten och fond i en rymlig kastrull.
  3. Lägg i citrongräs, ingefära, chili och den vita delen av salladslöken. Tillsätt salt och fisksås. Låt koka 10 minuter.
  4. Sila buljongen och lägg i resten av salladslöken, vitkål, morot och kyckling. Koka upp och låt sjuda cirka 3 minuter.
  5. Toppa med färsk koriander och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies