För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asiatisk kålsallad med kyckling

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 450 g fryst kycklingfilé, tinade
  • 85 g snabbnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g färsk vitkål
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
  2. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-05-19

Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.

Susanne

2020-05-17

Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.

Liknande recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(64)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Moussakagratäng

(79)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Tagliatelle med musslor och bacon

(32)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 450 g fryst kycklingfilé, tinade
  • 85 g snabbnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g färsk vitkål
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Asiatisk kålsallad med kyckling

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
  2. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-05-19

Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.

Susanne

2020-05-17

Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.

Liknande recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(64)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Moussakagratäng

(79)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Tagliatelle med musslor och bacon

(32)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)