Asiatisk fläskfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Ostronsås, lime, vitlök …Smaksättare som är helt perfekta till fläskfärs. Och salsan är en enkel humörhöjare.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ananassalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 ananas
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och chili flakes
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 röd chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.
  2. Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.
  3. Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.

Tips

Mangotärningar funkar istället för ananas i salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-04-05

Blev 1st lime och risnudlar till. Helt fantastisk måltid som jag lagade ihop med tonårssonen.

Carolin

2021-01-14

Jag skulle nog rekommendera att bara ta saften från 1 lime till att börja med och sen smaka av om man vill ha mer. Det blev lite för surt med 2 lime, och då är jag ändå en person som älskar surt och syra i mat.

Sara

2020-08-21

Gott! Lime och chili saknas i ingredienslistan alt. är felaktigt tillagda i instruktionen.

Karin

2020-08-13

Supergod- vi gör denna ofta och både barn och vuxna älskar den! Vi tar lite mindre socker och fisksås än receptet, men det är nog en smaksak.

Ellen

2020-06-12

Det här var jättegott!!! Hade mango i salladen istället och den blev helt otrolig till. Rekommenderar varmt!

Sofia

2018-11-15

Riktigt gott! Alla i familjen gillade den. Vi hoppade över salsan, gick utmärkt ändå!

My

2018-08-27

En favorit här hemma! Dock gör vi inte ananassalsan till, behövs ej. Samt att vi har risnudlar till istället för ris! SÅ GOTT!

Liknande recept

Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sticky rice med mango

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Nimboo kay chawal - citronris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronris med savojkål och kokos

Betyg
Betyg
(7)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ananassalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 ananas
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och chili flakes
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 röd chili

Asiatisk fläskfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Ostronsås, lime, vitlök …Smaksättare som är helt perfekta till fläskfärs. Och salsan är en enkel humörhöjare.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.
  2. Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.
  3. Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.

Tips

Mangotärningar funkar istället för ananas i salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-04-05

Blev 1st lime och risnudlar till. Helt fantastisk måltid som jag lagade ihop med tonårssonen.

Carolin

2021-01-14

Jag skulle nog rekommendera att bara ta saften från 1 lime till att börja med och sen smaka av om man vill ha mer. Det blev lite för surt med 2 lime, och då är jag ändå en person som älskar surt och syra i mat.

Sara

2020-08-21

Gott! Lime och chili saknas i ingredienslistan alt. är felaktigt tillagda i instruktionen.

Karin

2020-08-13

Supergod- vi gör denna ofta och både barn och vuxna älskar den! Vi tar lite mindre socker och fisksås än receptet, men det är nog en smaksak.

Ellen

2020-06-12

Det här var jättegott!!! Hade mango i salladen istället och den blev helt otrolig till. Rekommenderar varmt!

Sofia

2018-11-15

Riktigt gott! Alla i familjen gillade den. Vi hoppade över salsan, gick utmärkt ändå!

My

2018-08-27

En favorit här hemma! Dock gör vi inte ananassalsan till, behövs ej. Samt att vi har risnudlar till istället för ris! SÅ GOTT!

Liknande recept

Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sticky rice med mango

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Nimboo kay chawal - citronris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronris med savojkål och kokos

Betyg
Betyg
(7)